Index Vakbarát Hírportál

Ezt próbálja meg beadni egy magyar rendőrnek, ha telefonált vezetés közben!

2016. március 3., csütörtök 21:01

Egy rajna-pfalzi bíróság előtt kellett számot adnia egy 22 éves férfinak, akit vezetés közbeni telefonáláson kapott egy rendőr. Amivel a férfi védekezett, annyira vad, hogy itthon vinnyogva röhögné körbe mindenki. Ám Németországban a hatóságok nem abból indulnak ki, hogy az állampolgárok alapból hazudoznak, hogy mentsék magukat.

Ha valaki egy telefont a kezében mozgat, de nem használja a bevett módokon – tehát nem telefonál és nem sms-ez – az nem minősül közlekedési szabálysértésnek – indokolta döntését az ügyben eljáró bíró. A férfi ugyanis azzal magyarázta a rendőrnek a telefont a kezében, hogy

viszketett a feje, és azzal vakarózott.

A telefonnal. Vakarózott. És ezt a rendőrnek mondta.

A thelocal.de híre szerint a bíró azért is hitt a férfinak, mert a meghallgatáskor kiütések voltak az arcán. Elmondása szerint viszketett az arca, ezért reflexszerűen lenyúlt a lábtérbe a telefonért, megvakarta vele az arcát, majd letette az anyósülésre.

Azt a magyarázatot sem a tanúként beidézett rendőr, sem a bíró nem tudta megcáfolni, így a férfit elengedték. Az ügyhöz hozzátartozik, hogy nemrég jelentősen megemelték a tiltott telefonálásért járó büntetést.

Nyilván a vérembe van ivódva a rosszindulat és a gyanakvás, de mégis felmerül pár kérdés, ami furcsa mód a bírónak nem jutott eszébe.

Rovatok