Index Vakbarát Hírportál

Szíriáért állt bosszút a gyereket lefejező dada

2016. március 3., csütörtök 12:35

A gondjaira bízott négyéves gyereket lefejező üzbég dada azt mondja a kihallgatásáról készült videófelvételen, hogy a gyilkossággal állt bosszút az orosz légierő szíriai bombázásaiért. A nő szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök harci repülőgépekkel muzulmánok vérét ontja.

Miért a muzulmánok? Miért bombáznak? Miért nem mond senki semmit? Ők is csak élni akarnak.

A megölt és lefejezett kislány dadájaként dolgozó nő a bíróság előtt bevallotta, hogy már jó ideje tervezte a bűncselekményt, és megbánta tettét. Arra a kérdésre, hogy bocsánatot akar-e kérni áldozatának szüleitől, azt mondta, hogy Allahon kívül senki mástól nem kér megbocsájtást. Az ügyészség feltételezi, hogy a nőnek társai is voltak.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön figyelmeztetett, hogy nem helyénvaló a gyilkosságot azonnal a terrorizmussal összefüggésbe hozni, mert a nyomozás még folyik. Mint mondta, nagyon úgy tűnik, a nő pszichésen zavart személyiség, kijelentéseit ennek figyelembevételével kell kezelni.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 38 éves nő az alfa-Pyrrolidinopentiofenon nevű dizájnerdrog hatása alatt vágta le a gondjaira bízott négyéves gyerek fejét, gyújtotta fel a lakást, majd állt ki egy északnyugat-moszkvai metrómegállóhoz, ahol hangos „Allah akbar”-ozás kíséretében azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát - de végül kiderült, hogy nem volt nála robbanószer.

A Gazeta.ru korábban arról számolt be, hogy a gyilkossággal gyanúsított Bobokulova 62 éves édesapja bocsánatot kért lánya tettéért.

Rovatok