Index Vakbarát Hírportál

Támadás Tunéziában: 45 halott

2016. március 7., hétfő 11:45 | aznap frissítve

Szélsőségesek ütöttek rajta a tunéziai hadsereg és rendőrség ellenőrző pontjain a Líbiával szomszédos területen hétfőn, az összecsapásokban legalább tíz támadó, öt civil és egy katona meghalt - közölte az MTI. Az AP szerint ugyanakkor a támadásban 26 ember vesztette életét, köztük 21 fegyveres szélsőséges, a Reuters pedig egy friss, hivatalos bejelentésre hivatkozva azt írja, hogy 45-en vesztették életüket, köztük 28 fegyveres.

A támadás Ben Gardán településnél történt, a líbiai határtól nem messze. A hadsereg szóvivője szerint a katonák tíz fegyveressel végeztek. Kórházi források öt civil halálos áldozatról is beszámoltak. A belügyminisztérium a lövöldözés kirobbanásakor figyelmeztette a helyi lakosokat, hogy ne hagyják el otthonukat.

Tunézia mély árkot ásott a határon, mert attól tart, hogy Líbiából, ahol az Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentős teret nyert, fegyveresek szivárognak be az országba. A tunéziai határőrizeti erőket nyugati katonai tanácsadók képzik ki.

A határ líbiai oldalán iszlamistákat képeznek ki, akik tavaly számtalan esetben behatoltak Tunéziába, a többi között terrortámadást hajtottak végre a világhírű tuniszi Bardo Múzeumnál, illetve Szúsza városában, egy tengerparti szállodánál.

Rovatok