Index Vakbarát Hírportál

Római merényletre készült, azonnal kiutasítják

2016. március 9., szerda 22:54

Őrizetbe vették egy olasz menekülttábor 22 éves muzulmán vallási vezetőjét Campobasso közelében, amiért az Iszlám Állam tevékenységét, a Bataclan-tragédiát és a Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett merényletet éltette, írja a Local olasz kiadása.

A Szomáliából érkező férfit az egyik olasz menekülttáborban helyezték el, ahol imámként az Iszlám Államot népszerűsítette beszédei során. A többi táborlakónak arról is beszélt, hogy amint megkapja a menekültstátuszt Olaszországban, Szíriába megy, hogy csatlakozhasson az Iszlám Államoz, azután pedig visszatér, hogy merényletet hajtson végre, feltehetőleg egy római pályaudvaron.

A férfi tevékenységét már két hónapja figyelték, rejtett kamerával és telefonlehallgatásokkal sikerült lebuktatni. A róla készült felvételekről az is kiderült, hogy dzsihadista akciókról készült videókat is népszerűsített a hívek közt.

Az olasz belügyminiszter, Angelino Alfano bejelentése szerint a szomáliai férfit azonnali hatállyal kiutasítják Olaszországból, írja az MTI. Az év eleje óta egyébként mintegy hetven bevándorlót utasítottak ki az országból. Őket a nemzetbiztonság veszélyeztetésével és a terrorizmus pártolásával gyanúsították.

Rovatok