Index Vakbarát Hírportál

Nyerstej-párti politikusok vs. pasztörizálás 0-1

2016. március 10., csütörtök 17:43

Vannak az életben furcsa véletlenek: szerdán a nyugat-virginiai nyerstej-lobbi egy pohár pasztörizálatlan tehéntejjel koccintott azokkal a politikusokkal, akik elérték, hogy feloldják a nyers tejre kivetett korlátozásokat. Pat McGeehan republikánus képviselő viszont rosszul lett a nyers tejtől.

A politikus ezzel együtt azt állítja, hogy ő és még néhány pórul járt kollégája nem emiatt betegedett meg: valamilyen gyomorfertőzést sejt a háttérben. „Ettől függetlenül nem szabad, hogy egy olyan törvény legyen érvényben, ami az embereket visszatartja attól, hogy a szabályos keretek között azt tegyék, amit akarnak. Egyszerűen óvatosnak kell lenni” – magyarázta McGeehan.

A nyers tej fogyasztás és a pasztörizálás pártiak között rég óta feszül ellentét nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a világ számos országában. Előbbi tábor azt mondja, hogy fontos nyomelemek tűnnek el a tejből, ha felmelegítik és hirtelen lehűtik, míg a másik oldal hívei azzal a ténnyel érvelnek, hogy a pasztörizálás veszélyes kórokozókat öl ki az italból.

Rovatok