Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun hidrogénbombát dobna Manhattanre

2016. március 13., vasárnap 21:56

Észak-Korea azt állítja, hogy el tudná pusztítani Manhattant, ha a ballisztikus rakétájával hidrogénbombát juttatna New York szívébe. Bár a katonai szakértők szerint Kim Dzsongun rezsimje egy kicsit túloz a hadierejével kapcsolatban, az újabb fenyegetőzés Észak-Korea komoly ambícióit bizonyítja.

A hidrogénbombánk nagyobb, mint amilyet a szovjetek fejlesztettek ki, és ha ledobnák Manhattanre, mindenki azonnal meghalna, és a város porrá égne

- írja DPRK Today című portál egy Cso Hjong Il nevű atomtudóst idézve. A portálon egyébként nyúltenyésztésről és koreában készült iskolatáskákról is beszámolnak, ám ez még kevésbé fenyegeti a nyugati civilizációt, mint az állítólagos hidrogénbomba.

A jelentés szerint már a szovjetek bombája is 1000 kilométeres körzetben betörte az ablakokat, és száz kilométeres körzetben harmadfokú égési sérüléseket okozott. Szóval az észak-koreai bomba, amely ennél jóval erősebb, nem éppen játékszer.

Kim Dzsongun is azt állította a januárban elkövetett, negyedik tesztrobbantásukat követően, hogy abban nem sima nukleáris töltetet használtak, hanem hidrogénbombát. A külső megfigyelők azonban pontosan olyan szeizmikus hullámokat észleltek, mint a korábbi robbantások után. 

Rovatok