Index Vakbarát Hírportál

Észak-Korea nemsokára atomtöltettel fog kísérletezni

2016. március 15., kedd 07:37

Észak-Korea nemsokára kísérletet hajt végre atomtöltettel és atomtöltet célba juttatására alkalmas ballisztikus rakétákkal - jelentette be kedden Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a KCNA hírügynökség szerint, írja az MTI.

Kim aközben jelentette be a tesztek tervezett elvégzését, hogy a felügyeletével kísérletképpen szimulálták egy ballisztikus rakéta visszatérését az atmoszférába. A teszt során "új fejlesztésű hőálló anyagok termodinamikus strukturális stabilitását vizsgálták" - írta a KCNA.

Az észak-koreai vezető "bejelentette, hogy a nukleáris csapásmérő képesség megbízhatóságának további növelésére hamarosan kísérleti robbantást hajtanak végre atomtöltettel, valamint kísérleti indítást többféle ballisztikus rakétával, amelyek alkalmasak atomtöltet célba juttatására. Ezért utasította a megfelelő részleget, hogy kezdje el ezeknek az alapos előkészítését" - olvasható a jelentésben.    

A KCNA pénteken jelentette, hogy Kim újabb rakétakísérletekre adott utasítást az ország nukleáris támadóképességeinek fokozása érdekében, szombaton pedig a hadsereg vezérkari főnökét idézte a hírügynökség, és eszerint a hadsereg kész megelőző csapást mérni és "felszabadítani" Dél-Koreát.

Rovatok