Index Vakbarát Hírportál

Ne egyen román juhsajtot, élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki rá

2016. március 18., péntek 14:33 | aznap frissítve

Olasz kezdeményezésre európai élelmiszerbiztonsági riasztást adott ki az Európai Bizottság Romániából származó juhsajtra, írja az MTI. Ezt követően a román állategészségügyi hatóság is bejelentette pénteken, hogy elrendelte 20 tonna Argeș megyei Lactate Brădet tejtermék visszavonását a román piacról.

Romániában már másfél hónapja eredménytelenül próbálják beazonosítani a hatóságok annak a csecsemőket megtámadó, véres hasmenést és veseelégtelenséget okozó baktériumfertőzésnek a forrását, amely miatt legalább 51 gyerek kórházba került, három pedig meg is halt.

Az olasz jelzés azután érkezett, hogy egy Firenzében dolgozó román vendégmunkás kórházba került kislánya Romániából importált juhsajt fogyasztása miatt kapott E.coli baktériumfertőzést.

A héten a Lactate Brădet hét alkalmazottjánál kimutatták az E.coli baktériumot. A román élelmiszerbiztonsági hatóság elnöke közölte, hogy a teljes februárban gyártott készletet bevonták, de a lakosságtól azt kérik, hogy ha vásároltak a termékből, akkor semmiképpen se fogyasszák el, írja a Maszol.ro. A spanyol hatóságok eddig 1,1 ezer, az olaszok 546 kiló terméket vontak vissza.

Rovatok