Index Vakbarát Hírportál

Kaftános férfi lőtt vaktölténnyel Londonban

2016. március 19., szombat 18:45

Első látásra elég ijesztő videót rögzített egy londoni erkélyről egy férfi még február 27-én: a Sunnak csak Andrewként bemutatkozó forrás telefonjával azt vette fel, ahogy egy (a lap szerint) „muszlim köntösbe” öltözött támadó rálő az előle menekülő tinédzserekre.

A videón nem látszik, min szólalkozott össze a négy fiatalabb fiúból álló társaság az őket egy darabig valóban elszántan üldöző, és egy pisztolyt is elsütő fickó, de a látszat ellenére vérengzés nélkül maradt a brit főváros.

Az egyik fiú ugyan sántítva és fél lábon ugrálva menekült el egy autóig, de a Metropolitan Police jelentése szerint a fegyver egy vaktölténnyel működő riasztópisztoly volt (ezt le is foglalták), de mivel nem történt sérülés, végül senkit nem tartóztattak le.

Bár a felvételt készítő Andrew azt nyilatkozta a Sunnak, hogy hát ő ilyet Londonban még soha nem látott, a cikk alatti hozzászólások között akad olyan, aki Andrew-val ellentétben egyáltalán nem tartja meglepőnek, hogy valaki vaktölténnyel lövöldözik ezen a környéken, mert ő meg bozótvágó késekkel, sőt, nyílpuskával sétáló helyieket is látott már arrafelé.

Rovatok