Index Vakbarát Hírportál

Indiában öt áldozata van az elefántok rohamának

2016. március 22., kedd 08:12

Megvadult elefántok gyilkoltak Indiában: Nyugat-Bengáliában két támadás is történt, melyben összesen öt ember halt meg.

Az egyik eset Bhatar falujában történt, melynek határában több, csordájától elkóborolt vadon élő elefánt jelent meg. A falusiak kövekkel akarták elűzni őket, de ez óriási hiba volt, mert a megdühödött állatok megrohamozták az embereket, és négyüket halálra taposták.  A hatóságok altatólövedékekkel igyekezték megfékezni az elefántokat, egy tehenet és két borjút sikerült is elaltatni, de a bikánál túladagolhatták a nyugtatószert, és az belehalt a dózisba. 

Ugyancsak Nyugat-Bengáliában szabadult el egy elvileg szelídített elefánt, mely brutálisan felöklelt egy embert, aki belehalt sérüléseibe.

Indiában már csak 29 ezer vadon élő elefánt van, melyek 60 százaléka a nemzeti parkokon és természetvédelmi területeken kívül él. Ők egyre többször kerülnek összeütközésbe az emberekkel. Évente mintegy 300 halálos áldozata van - mármint az emberek részéről - a vad elefántokkal való találkozásnak, az indiai kormány már egy külön gyorsreagálású konfliktuskezelő csoportot is felállított a tragédiák megelőzésére. 

(via Telegraph, borítókép: AFP)

Rovatok