Index Vakbarát Hírportál

Szemtanúk: megcsonkított testek feküdtek mindenütt

2016. március 22., kedd 12:33

A reptéri két robbantás és a Maelbeek metróállomásnál történt merénylet után borzalmas élményekről számoltak be a szemtanúk a belga sajtónak.

Zaventem: vérrel kevert víz a padlón

Egy Genfből érkező utas azt mondta, hogy a robbanás leszakította a váróterem álmennyezetét és megrongálta a vízvezetékeket. A padlót vízzel keveredett vér borította. Szinte alig értek be az épületbe, amikor a robbanás történt.

Egy várakozó utas szerint a robbanás pillanatában embereket emelt a magasba a detonáció, majd úgy estek vissza a földre, akár a zsákok.

Egy idősebb asszony beszámolója szerint megcsonkított testek feküdtek mindenütt.

Kegyetlen volt! Leszakadt a tető, és mindenhol sérült emberek feküdtek. A táskák szanaszét hevertek a földön. Vérfoltok voltak még a falakon is

– mondta egy másik várakozó.

„A törmelékben járkáltunk. Olyan volt, mint egy háborús filmben" – tette hozzá egy fiatalember.

Maelbeek: kitört a pánik

A metró éppen elindult a Maelbeek megállóból, amikor nagy robbanást lehetett hallani. Rengetegen voltak a metrón, azonnal kitört a pánik

– mondta egy 32 éves fiatalember, akinek súlyosan megsérült az arca a detonáció következtében.

A helyszínen tartózkodó riporterek egyike arról számolt be, hogy többen véres arccal menekültek a metrómegállóból. Két embert hordágyon azonnal elszállítottak.

A detonációt követően többen a síneken futva menekültek el az állomásról. A metró lejáratánál sokáig fekete füst gomolygott a helyszínen lévő újságírók beszámolói szerint.

Rovatok