Index Vakbarát Hírportál

Betiltották a meleg Jézust Valenciában

2016. március 28., hétfő 12:22

Megtiltották egy Ramón Fossati nevű férfinak, hogy a hagyományos húsvéti felvonuláson részt vegyen, írja a The Local spanyol kiadása. A hivatalos ok az volt, hogy a civilben színész Fossati tavaly fedetlen vállakkal jelent meg a felvonuláson, de ő azt állítja, azért lett persona non grata, mert nyíltan meleg.

Mikel Ponce (@mikel_ponce) által közzétett fénykép,

Fossati húsz éve alakította Jézust a felvonuláson. Tavaly fedetlen vállal, csókokat hintve jelent meg, és áldást osztott a nagyközönségnek, ami túl sok volt a szervezőknek, és 300 eurós pénzbüntetést kapott, amit később hatvanra mérsékeltek, de mellé idén hozzácsaptak egy kitiltást, ami 2019-ig érvényben marad. 

Ez az első alkalom, hogy valakit kitiltottak a körmenetről. Húsz éven át alakítottam a szerepet, soha, senkinek nem volt vele semmi baja. Az pedig nem igaz, hogy áldást osztottam volna. A jelmezemet pedig bibliai leírások ihlették. 

Az El Mundo napilap szerint a kitiltás valódi oka nem a fedetlen váll és az áldásosztás, hanem az, hogy Fossati nyíltan meleg, bár, teszi hozzá a lap cikke, erről a menet szervezői évek óta tudnak, és soha nem volt problémájuk a férfi nemi orientációjával. A menet szervezői előszeretettel osztogatják a büntetéseket egyébként, egy, a Poncius Pilátus feleségét alakító hölgynek például 300 eurót kellett befizetnie a Gogolák elvtársősen túl rövid szoknyája miatt.

Rovatok