Index Vakbarát Hírportál

Az irodából szerzett kulcsokkal fosztották ki a parkolót

2016. március 28., hétfő 23:11

„Nagyjából tíz gyanúsított” tört be Tampában egy zárt parkolóba, hogy az irodából megszerzett kulcsokkal nyolc autót lopjanak el. A parkoló videokamerája felvette az eseményeket, a rendőrök forró nyomon indultak a tolvajok után.

A módszer elég kidolgozottnak tűnik: egy lopott Honda Odysseyvel mentek a parkolóhoz, átmásztak a kerítésen, betörtek az irodába, ott megkeresték a kulcsokat, és kiválogatták az értékesebb járműveket. Mikor mindenki készen állt, a környéken keringő Honda visszatért, betörte a kaput, a tolvajok pedig kisorjáztak a nyíláson.

Autókereskedés kifosztása a floridai Tampában

Túlzás lenne állítani, hogy óvatosak lettek volna, a nyolc ellopott kocsi mellett 14 másikban keletkezett kisebb-nagyobb kár. A nyolc kocsiból kettőt hamarosan meg is találtak a rendőrök: egy Dodge Ramet egy megyével odébb gyűjtöttek be, egy X3-as BMW-t pedig az út szélén, összetörve hagytak a tolvajok.

A tampai rendőrök most arra kérik a környék parkolóüzemeltetőit, hogy ha lehet, készüljenek fel hasonló betörésekre. Világítsák meg a parkoló autókat, erősítsék meg az irodák nyílászáróit, legyen hangosan szirénázó és erősen villogó riasztó felszerelve, és ha lehet, zárják széfbe az autók kulcsait.

Rovatok