Index Vakbarát Hírportál

Nem engedték jógázni, olyan mérges lett, hogy visszafordult a gép

2016. március 31., csütörtök 09:19

Visszafordult út közben egy Hawaiiból Japánba tartó repülőgép, mert egy jógázó utas lökdösődni és fenyegetőzni kezdett, mikor felszólították, hogy üljön le. Az eset még március 26-án történt

A dél-koreai Hyongtae Pae az FBI-nak tett vallomása szerint nem akart ülve maradni az étel felszolgálása alatt, ezért hátra ment, hogy jógázzon és meditáljon. Ez nem bizonyult túl sikeresnek, mert amikor az utaskísérők megkérték, hogy inkább mégis üljön le, mérges lett és ordibált, a közbe lépő feleségét pedig lökdösni kezdte, mert úgy érezte, hogy a személyzet pártját fogja. A gépen a haditengerészet katonái is utaztak, őket megpróbálta lefejelni és megharapni, amikor a helyére akarták kényszeríteni. Ezután azzal fenyegetőzött, hogy megöli a többi utast.

Pae 72 éves, Hawaiira azért utazott a feleségével, hogy a 40. házassági évfordulójukat ünnepeljék. Saját bevallása szerint kialvatlan volt, napok óta nem tudott aludni, ami hozzájárulhatott a kiborulásához. A jógába nemrég kezdett bele, hogy az idegességét oldja. Ez egyelőre hatástalannak bizonyult, ezért az ügyében eljáró bíró úgy döntött, hogy a 25 ezer dolláros bírság fejében szabadon engedett férfit megfigyelés alatt tartsák, és egyelőre ne szállhasson újra repülőre.

Rovatok