Index Vakbarát Hírportál

Tizenhárom betegét ölte meg az olasz fekete nővér

2016. március 31., csütörtök 14:58

Egy toscanai kórház 55 éves ápolónője legalább 13 betegét ölte meg tavaly és tavalyelőtt, írja az MTI az olasz hatóságokra hivatkozva. A nővér gyógyszertúladagolással ölte meg 60-88 év közötti betegeit, többségük 80 év feletti volt.

A nővér a Heparin nevű véralvadásgátló szert adagolta túl, az áldozatok vérében az előírt mennyiség tízszeresét mutatták ki a vizsgálatok. A túladagolás súlyos belső vérzésekhez vezetett.

A Livorno melletti Piombino állami kórház intenzív osztályán kezelt betegek egyike sem volt életveszélyben a hatóságok szerint, a páciensek többségének nem írták fel a Heparint.

A nő 20 éven át dolgozott a kórházban, úgy tudni, depresszió miatt kezelés alatt áltt. Most szándékos emberölés vádjával egy pisai börtönben tartják fogva.

A vizsgálat azután indult, hogy az olasz csendőrség egészségügyi bűncselekményekkel foglalkozó részlege statisztikai rendellenességet vett észre a kórház altatási és újraélesztési osztályán.

A hónap elején egy ravennai bíróság életfogytiglani börtönre ítélt egy ápolónőt, aki káliuminjekcióval ölt meg egy 78 éves pácienst, további tíz gyanús halálesetben is nyomozást folytatnak ellene.

Rovatok