Index Vakbarát Hírportál

Egy ember meghalt a csepeli gázrobbanásban

2016. április 4., hétfő 12:12 | aznap frissítve

Gázrobbanás miatt félig összedőlt egy lakóház Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton. A Csepel.info úgy tudja, hogy egy ember életét vesztette, három embert még keresnek. A mentési munkák miatt a H7-es HÉV leállt.

Az épület egy 250 négyzetméteres, többlakásos ház volt, amelynek oldalfalait és közfalait is kidöntötte a robbanás. A Csepel.info úgy tudja, hogy a házban nem volt vezetékes gáz, az érintett lakásban gázpalack és oxigénpalack is volt. A két méter magas romok között a tűzoltók találtak rá a lakás tulajdonosának, egy idős asszonynak a holttestére. Három embert még keresnek.

A katasztrófavédelem szóvivője, Kisdi Máté közölte, annak a lakásnak a helyén, ahol a gázrobbanás történt, most 2 magasan törmelék van. Az épület egyik oldala 10 méter hosszan leomlott, az egyik tartófal pedig félő, hogy ledőlhet. 

A robbanás ereje a szemben lévő tízemeletes lépcsőházának ablakát is betörte, és a környéket ellepte a törmelék, amit a detonáció repített szét.

 

A H7-es (csepeli) HÉV helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik hatósági zárás miatt – közölte a BKK Facebook-oldalán. A HÉV-et azért kellett leállítani, mert a törmelékek a sínekre is repültek.

Frissítés:

Hétfő délutántól ismét közlekedik a csepeli (H7-es) HÉV, de a menetrend helyreállásáig még pótlóbuszok is járnak.

Rovatok