Index Vakbarát Hírportál

Erőszakkal vihetik menekülttáborba a migránsokat Görögországban

2016. április 7., csütörtök 15:12

Két hetet kapnak az Athén kikötővárosa, Pireusz mellett táborozó migránsok, hogy önként távozzanak a hadsereg által épített menekülttáborokba, különben erőszakkal bírják rá őket erre - közölte a görög hatóságokra hivatkozva az MTI.

a balkáni migrációs útvonal március 9-i lezárása óta nagyjából 53 ezerre duzzadt a Görögországban ragadt menekültek és migránsok száma. Mintegy harmaduk megtagadta, hogy a hatóságok által berendezett menekülttáborokba vonuljon, így rögtönzött táborokban vertek sátrat Pireuszban és a görög-macedón határ mentén. Több mint 4000 migráns Pireuszban táborozik, a kikötőváros viszont fontos területnek számít a Görögország számára létfontosságú idegenforgalom szempontjából.

A parti őrség közölte,

minden erőfeszítést meg fogunk tenni, hogy meggyőzzük a menekülteket és migránsokat: saját érdekükben áll, hogy menjenek a menekülttáborokba.

Csütörtökön a görög belügyminisztérium tisztségviselői tolmácsok segítségével órákon át igyekeztek meggyőzni az embereket, hogy vonuljanak egy új menekülttáborba Görögország északi részén. Az illetékesek fényképek segítségével magyarázták a menekülteknek, milyen jellegű létesítményeket nyitottak meg számukra.

Rovatok