Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a nőt, akit az FBI a legjobban keresett

2016. április 9., szombat 19:19 | aznap frissítve

Mexikóban letartóztatták az FBI top 10 legjobban keresett szökevény listáján szerelő egyetlen nőt, Brenda Delgado-t, aki a vád szerint megöltette a volt pasija új barátnőjét. A CNN cikke szerint Delgado múlt hét szerdán került föl az FBI Top 10-es listájára, de ekkorra már hét hónapja szökésben volt.

Delgado-t azért kereste már tavaly ősz óta az FBI, mert a vád szerint ő bérelte fel a gyilkosokat, akik szeptemberben agyonlőttek egy Kendra Hatcher nevű dallasi fogorvost. Hatcher bűne annyi volt, hogy Delgado volt barátjával járt, sőt, már a férfi szüleivel is találkozott és éppen egy közös mexikói nyaralást szerveztek. Delgado annyira féltékeny volt a nőre, hogy hónapokig tervezgette, hogy meg fogja ölni. Végül felbérelt két férfit, akiknek azt ígérte, hogy a gyilkosságért cserébe olcsón tud nekik drogot szerezni a kartell kapcsolatain keresztül, és fizet is nekik. Az elkövetőket hamar elkapták, Delgadot pedig ki is hallgatták, de ezután elmenekült. Várhatóan életfogytiglani börtönbüntetést kap majd. 

Delgado volt a kilencedik nő az FBI Top 10-es listáján 1950 óta, amióta a lista létezik. Ezt a listát vezette sokáig Osama Bin Laden, és ezen volt, viszonylag előkel helyen a bostoni ír maffiafőnök, James Whitey Bulger, aki 16 évig tudott elrejtőzni a hatóságok elől. 

Rovatok