Index Vakbarát Hírportál

Lemondott az újságírókat pofonnal fenyegető portugál miniszter

2016. április 9., szombat 13:00 | aznap frissítve

Joao Soares portugál kulturális miniszter pénteken lemondott, miután országos felháborodást váltott ki egy Facebook-posztjával, amelyben két újságírót pofonnal fenyegetett, írja a Guardian.

Soares, aki egyébként egy korábbi portugál elnök fia, azért tette közzé a botrányos bejegyzést csütörtökön, mert a Publico nevű lap újságírói kritizálták. Egész pontosan ezt írta:

Egy jó nagy pofon jót tenne nekik. És nekem is.

A poszt kiverte a biztosítékot a facebookozó portugáloknál, Soares hiába védekezett azzal, hogy ő csak a személye elleni inzultusra reagált így, Antonio Costa miniszterelnök bocsánatkérésre kötelezte, majd le is mondott. Döntését azzal indokolta, hogy mélyen elkötelezett a baloldali kormányzat politikája iránt, és nem akarna rá rossz fényt vetni. 

Az újságcikkben, amely felbőszítette az exminisztert arról írnak, hogy megmagyarázhatatlan Soares megközelítése, politikáját durvaság, autoriter döntéshozatal jellemzi, és az ismerőseinek oszt pozíciókat.

A politikus távozása már a második lemondás a napokban Portugáliában, csütörtökön a hadsereg vezetőjének kellett felállnia a helyéről, miután az ország egyik katonai iskolájába járó gyerekek szüleinek azt mondta, ha homoszexuális a gyerekük, vegyék ki őket az intézményből "hogy megvédjék őket a többi diáktól".

Rovatok