Index Vakbarát Hírportál

Sörhiánnyal küzd Kuba az amerikai nyitás után

2016. április 10., vasárnap 13:29

Kifogyóban vannak a kubai sörkészletek, miután Barack Obama történelmi látogatása után megindult az amerikai turisták áradata – írta a Guardian. 

A belga-kubai Bucaneró sörgyártó vegyesvállalat ültetvényeinek növelése mellett arra készül, hogy a Dominikai Köztársaságból importáljon sört a növekvő igények kielégítésére.

A sörfőzdék 33 millió rekesz sör megrendelést vettek fel, ami 10 százalékkal több a termelésnél. A növekedés folyamatos lesz azután, hogy 57 év tiltás után legálisan, közvetlenül az Egyesült Államokból is jöhetnek a turisták. Májustól Miami felől hajóval is elérhető lesz a szigetország.

Már tavaly is 161 ezer amerikai volt a szintén rekordmennyiségű, 3,5 millió turista között. 2014-hez ez 17, az amerikaiakat illetően 77 százalékos növekedést jelent.

A turizmus a kommunista vezetésű ország trójai falova lett, hiszen az ágazatban egyre nagyobb teret engednek a magánvállalkozásoknak. A privát éttermek, kocsmák gyorsan előnybe is kerültek az államiakkal szemben, amelyek csak állami forrásokból biztosíthatják beszerzéseiket. Utóbbiak arra panaszkodnak, hogy amíg ők egyre nehezebben kapják meg megrendeléseiket, addig a magánvállalkozások készleteiben nincs hiány.

Rovatok