Index Vakbarát Hírportál

Fico kórházba került, péntekig bent tartják

2016. április 14., csütörtök 18:38

Kivizsgálásra az egyik pozsonyi kórházba, a Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetébe került Robert Fico szlovák kormányfő. Ficónak az eredeti tervek szerint csütörtökön, újraválasztott miniszterelnökként első külföldi útjára, Csehországba kellett volna látogatnia, azonban le kellett mondani útját.

Az esetről a Denník N című szlovák liberális napilap saját információkra hivatkozva először azt írta, hogy a kormányfőt szívroham gyanúja miatt vizsgálják, de ez nem bizonyosodott be. A kórház a kormányfő állapotáról a család kérésére nem ad bővebb tájékoztatást.

Kora estig az intézmény szóvivője a szlovák közszolgálati hírügynökségnek csak annyit mondott, Fico délután kardiológiai vizsgálatokon esett át, és további megfigyelés céljából legalább még péntek reggelig benntartják.

A váratlan kivizsgálás, illetve a további kórházi megfigyelés miatt a szlovák kormányfő várhatóan nem vesz majd részt a pénteken Pozsonyban kezdődő Globsec kül- és biztonságpolitikai fórumon sem.

Robert Fico az eredeti tervek szerint a jövő héten Lengyelországban és Magyarországon is tett volna látogatást. Bár ezeket a programokat egyelőre nem mondták le, nem kizárt, hogy a tervezett látogatásokat későbbre halasztják, írja az MTI.

Rovatok