Index Vakbarát Hírportál

Gazdátlan bőrönd és hiányzó utas miatt tört ki pánik a párizsi reptéren

2016. április 14., csütörtök 12:09

Könnyek között búcsúzkodtak szeretteiktől egy Bilbaóba tartó repülő utasai a párizsi Charles de Gaulle reptér kifutóján, miután pánik tört ki egy esetleges terrorveszély miatt.

A pánik az Air France leányvállalata, a Hot! járatán tört ki a felszállás előtt, miután az utasok megtudták, hogy egy arab kinézetű férfi ugyan becsekkolt, de a fedélzetre már nem szállt fel, majd az is kiderült, hogy az egyik fent lévő bőröndnek nincs gazdája a repülőn. Érthetetlenebbé tette a helyzetet, hogy az arab férfinek a gépen volt egy női utastársa is, akivel azonban közös nyelv híján nem tudtak érdemben kommunikálni.

Bár a biztonsági intézkedéseket életbe léptették, ez úgy tűnik, nem csökkentette az utasok rettegését. A beszámolók szerint többen zokogtak és sokan drámai hangon felhívták a családtagjaikat, hogy elköszönjenek tőlük. „Az anyám azt mondta, az emberek sírnak, senki nem tudja, mi fog történni. Olyan hangon beszélt hozzám, mintha el akarna búcsúzni” – mondta a járaton utazó egyik asszony fia a spanyol El Correónak.

Az utasokat három órán keresztül nem hagyhatták el a kifutópályán várakozó gépet, ezután egy közeli hotelben szállásolták el őket, és csak másnap utazhattak el. Mivel a légitársaság nem közölt semmit az esetről, egyelőre nem lehet tudni, hogy volt-e bármiféle valódi veszély a Párizs-Bilbao járaton.

Rovatok