Index Vakbarát Hírportál

Halálos tigristámadás volt Floridában

2016. április 16., szombat 00:59

Halálra sebzett egy állatkerti dolgozót Floridában egy maláj tigris. A Palm Beach Zoo munkását egy, a látogatóktól elkerített, elzárt részen támadta meg az állat, így közülük senki nem volt veszélyben, de senki nem is látta a vendégek közül, hogy mi történt.

Palm Beach Zoo (@palmbeachzoo) által közzétett videó,

A dolgozót helikopterrel szállították kórházba, de így sem élte túl a sérüléseket. Az állatkertet természetesen a történtek miatt kiürítették, és pénteken már ki sem nyitottak.

A maláj tigris a kihalás szélén álló faj, egyes számítások szerint több él belőle állatkertekben, mint szabadon. Hazánkban Nyíregyházán él belőlük egy pár.

Nem ez az első tigrisbaleset idén a világ állatkertjeiben. Még januárban egy ausztrál állatkertben élő tigris sebesített meg súlyosan egy ápolót, de abban az esetben nem halt meg senki. Tavaly szeptemberben és júniusban is volt tigrises eset: az előbbi Ú-Zélandon, ott a gondozó bele is halt a támadásba, az utóbbi viszont teljesen más. A grúz főváros, Tbiliszi állatkertjében több állatot is ki kellett lőni, mikor a területet elöntő árvíz miatt azok kiszabadultak a ketrecükből.

Rovatok