Index Vakbarát Hírportál

Pizzafutárnak álcázott rendőr tartóztatta le a nápolyi Camorra tagját

2016. április 18., hétfő 10:12

A médiában sokszor elcsattan a "filmbe illő" jelző, de mit lehet tenni, mikor a maffiafilmeket ihlető nápolyi Camorra egyik erős emberét tényleg úgy tartóztatták le, mintha a rendőrség egy Maffiózók-spinoff egyik jelenetét akarta volna felvenni?

A 2013 óta keresett Roberto Manganiello szombaton épp pihenőnapot tartott Nápolytól 15 kilométerre északra található bűntanyáján, ahonnan zsarolási ügyeit intézte, és prostituáltakat futtatott. A szabadnapra megvolt a nyomós indoka: 

akkor játszották az Inter-Napoli rangadót.

A 35 éves maffiózó a (nápolyi szempontból) 0-2-es félidő után úgy érezhette, hogy ennél rosszabbul már nem alakulhat a napja. Nagyon tévedett. Ugyanis a meccs alatt rendelt pizzáját nem futár, hanem egy pizzafutárnak álcázott rendőr hozta ki. A rendőrség lehallgatta a 100 legkeresettebb olasz bűnöző listáján is szereplő Manganiello telefonját, és gondolta, egy beépített ember segítségével egyszerűbben tudnak majd házon belül kerülni. 

Na, filmbe illő?

  • 2054
    Abszolút!
  • 582
    Utálom ezt a jelzőt.
  • 169
    Dehogy is!

A terv be is vált: a meglepett bűnözőt ellenállás nélkül tartóztatták le, és egy 2004-es kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjeként fogják bíróság elé állítani. 

(Guardian)

Rovatok