Index Vakbarát Hírportál

Ágyban ölte meg a háromnapos csecsemőt a kutya

2016. április 24., vasárnap 07:23 | aznap frissítve

Egy staffordshire-német dog keverék kutya halálra mart egy háromnapos csecsemőt – közölte a San Diegói rendőrség. A 44 kilós kutya is az ágyban feküdt a családdal, amikor álmából ébredve megriadt, és megharapta a gyereket.

A San Diegói rendőrség őrmestere, Tu Nguyen elmondta, hogy a szülők az ágyban fekve nézték a tévét az újszülött gyerekkel, amikor az anya váratlanul felköhögött. A kutya ettől felriadt, és megmarta a csecsemőt. A szülők szétválasztották őket, és azonnal kórházba vitték a gyereket, de már nem tudták megmenteni az életét. Arról nem nyilatkozott, hogy a csecsemőt hol érte a harapás; egyelőre az orvosszakértői vizsgálat eredményére várnak.

Az állatot a San Diego megyei kennelbe vitték. Törvény rendelkezik róla, hogy zárják karanténba az emberre támadó kutyákat. Az intézet igazgatója, Dan DeSousa szerint a szülőktől függ, hogy hazaviszik-e a kutyát, vagy elaltatják, de a döntésükről még nem értesítették őket.

Az amerikai staffordshire tenyésztését a világ több országában korlátozzák, és a veszélyes fajták között tartják számon őket. A texasi székhelyű jótékonysági szervezet, a Dogsbite.org szerint a pitbullok idén három gyereket öltek meg az Egyesült Államokban, míg tavaly tucatnyit.

A kórházi feljegyzések szerint a kutyatámadások száma 76 százalékkal nőtt az elmúlt 10 évben.

Rovatok