Index Vakbarát Hírportál

Egy 11 éves kislány átvert egy teljes orosz repülőteret

2016. április 27., szerda 21:52

Minden gond nélkül feljutott a repülőgépre jegy és mindenféle ellenőrzés nélkül, teljesen egyedül egy 11 éves kislány a moszkvai Vnukovo repülőtéren. A lányka egy szentpétervári gépre szállt, végül csak a pulkovói repülőtéren fogtak gyanút a biztonságiak. De így sem túl hamar: a kislány április 25-én repült el, és csak 26-án derült ki, hogy eltűnt – írta a 

A majdnem 12 éves kislány saját elmondása szerint útban az iskolába találkozott egy korabeli ismerősével, aki az édesanyjával utazott Szentpétervárra. Felajánlotta, hogy elkíséri őket a repülőtérig. A repülőtér térfigyelő kameráin látszik is, hogy egy fiú kezét fogja, amikor átmennek az útlevél-ellenőrzésen.

De még ezután is jócskán fenn kellett volna akadnia az ellenőrzéseken, igaz, a repülőtéren az érzékeny pontokon gyerekes családok közé igyekezett vegyülni. De még a beszálláskor sem kérték el a jegyét és amikor elfoglalt egy üres helyet, akkor sem furcsállotta a személyzet, hogy egyedül utazik, noha a kislány ebből nem is csinált titkot, amikor az utaskísérők rákérdeztek. 

A Roszija légitársaság is vállalta a felelősséget, amely azonban a repülőteret is terheli, különös tekintettel arra, hogy az öt évvel korábbi öngyilkos merénylet után Oroszország-szerte megerősítették az ellenőrzést a repülőtereken. Igaz, az inkább a gyanús csomagokra és gyanús emberekre és nem a jegy nélkül belógó kisgyerekekre fókuszál.

Majd hazahozzák

A történteknél már csak a szülők reakciója volt furcsább. Az iskola szerint megfelelő körülmények között élő – bár munkanélküli – szülők nem rohantak Szentpétervárra, hogy hazahozzák 700 kilométerre elcsatangolt gyermeküket.

Önerőből a jövő héten mennének utána, de elképzelhető, hogy az ideiglenes otthonból maguk a hatóságok szállítják haza a gyereket – írta a Fontanka.ru.

A szülőkkel szemben eljárás indult a gyerek utazása miatt, bár abban valószínűleg a repülőtér felelőssége a nagyobb.

Rovatok