Index Vakbarát Hírportál

A sztrádapihenő, ahol kerítés állja a sült kolbász útját

2016. május 2., hétfő 18:46

Az egyik türingiai pihenőhelyen a kerítés fölött kell átadni az ételt a vásárlóknak. A hatósági engedélyezéssel van probléma.

Az egyik türingiai autópálya-pihenőhelynél sült kolbászt venni nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ugyanis az ott árusító Christina Wagnert és standját egy kerítés választja el a pihenőtől, írja a Thelocal.de. Az 53 éves hölgynek minden vásárló kiszolgálásakor fel kell másznia a kerítéshez támasztott létrán a frissen sült kolbászokkal. Volt vendég, aki kandi kamerának hitte az egészet. 

#VIDEO: #Deutschland-s lustigster #Bratwurst-Imbiss - wo die Wurst abgeseilt wird: https://t.co/TWvAOJxurO #LOL #fail #Autobahn #Verkehr

— AUF SENDUNG! (@AufSendung1) 2016. március 25.

A kerítés már balesetveszélyesnek is bizonyult: 2012-ben egy fiatalembernek fennakadt rajta a gyűrűje, miközben próbált eljutni az étteremhez, és elvesztette egyik ujját. 

Akkor miért van ott a kerítés? Hogy megakadályozzák Christinát az árusításban. Ugyanis

mire megszerezte az épületet, a közlekedési hatóság bevonta annak működési engedélyét.

Christina szerint az állam szándékosan verte át őt és férjét, hogy többet kelljen fizetniük az ingatlanért. Mivel ők erre nem voltak hajlandók, a hatóság kerítést állított az út és a stand közé. 

The wolfgang-s Daily is out! https://t.co/Q3TPGlbhQw

— Wolfgang Weise (@Liederpoet) 2016. május 2.

Ekkor tették oda a létrát, és folytatták az üzletet. Ezt most az állam bírsággal büntetné. Mivel egyik fél sem enged, az ügy kedden bíróság elé kerül Gerában. 

Markus Brämer, az Állami Közlekedési Hivatal türingiai igazgatója azt mondja: "Semmi személyeskedés, de ez a törvény." Szerinte a hivatal helyesen járt el, a működési engedély 2004-ben lejárt, és nincs szükség még egy útszéli standra. A Wagner család nyugodtan árusíthat az erdőben sétálóknak, de az autósoknak nem. 

Christina szerint azonban az éttermének különösen fontos történelmi jelentősége van: 1936-ban ez volt az első útszéli kiszolgálóegység Németországban. Semmiképp sem adja fel: "Akár le is tartóztathatnak - három gyermek anyjaként - itt a kerítés mellett."

Rovatok