Index Vakbarát Hírportál

Száz évre ítélték, amiért kivágta a magzatot egy nőből

2016. május 2., hétfő 23:39

Száz év börtönbüntetésre ítéltek egy 35 éves nőt, aki tavaly Colorado államban megtámadott egy hetedik hónapjában járó állapotos nőt, majd  kivágta a méhéből a magzatot, írja a Broadly.

Az elkövető, Dynel Lane korábban ápolóként dolgozott, és bár petevezetékét elkötötték, azt terjesztette magáról, hogy állapotos. Amikor egyre égetőbbé vált a hazugság, kismamaruhákat kezdett el hirdetni a neten.

Az áldozat, Michelle Wilkins hetedik hónapban lévő terhes volt, a hirdetésre jelentkezve jelent meg a nő lakásának ajtaja előtt. Lane beengedte otthonába, majd megtámadta, fojtogatni kezdte, megkéselte, hasát pedig felmetszette, a magzatot kivette onnan, ezután pedig egy kádba tette. Wilkins a nő pincéjében, saját vérétől áztatva tért magához.

Lane korábbi barátja, David Ridley a bíróságon azt mesélte, akkori barátnője gyakran kért időpontot orvosokhoz, ami miatt mindketten szabadságot vettek ki a munkahelyükön, több órát üldögéltek várókban, ám valami mindig közbejött, mielőtt valamelyik doktor fogadta volna őket. A kitalált gyermeknek még nevet is adtak: egymás között James-nek hívták. Mikor tavaly márciusban, az eset napján hazatért, barátnőjét a kádban, a magzatot szorongatva találta.

Wilkins pénteken a bíróságon könnyeivel küszködve, egy a meg nem született gyermekről készült felvétellel a kezében beszélt Lane-hez. Elmondta, hogy a kislányt Aurorának keresztelték volna, illetve hogy azt reméli, gyermeke gyilkosa a legszigorúbb büntetést kapja. Lane azzal védekezett, saját gyermeke (egy másfél éves kisfiú) 2002-ben meghalt, és azóta sem képes ezt feldolgozni. Mikor Maria Berkenkotter bírónő ítéletet hirdetett, arról is beszélt, hogy Wilkins és párja soha nem láthatja, ahogy közös gyermekük megtanul mászni, járni, beszélni, nem hallják énekelni, és nem látják felnőni sem. Az ítélethirdetés után Wilkins több embert is megölelt a tárgyalóteremben.

Rovatok