Index Vakbarát Hírportál

Megint kórházat bombáztak Szíriában

2016. május 3., kedd 13:28

A szíriai lázadók keddre virradóra és napközben lőtték a kormányerők kezén lévő negyedeket az északi Aleppó városában, és eltaláltak egy kórházat is. Egy orvos szerint 12 ember meghalt, több mint 70 megsebesült, írja az MTI.

Legutóbb a kormányerők intéztek légitámadást egy kórház ellen Aleppóban, akkor 20 civil halt meg, köztük a kórház fogorvosa és a lázadók ellenőrizte városrészek egyetlen gyermekorvosa is.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja  aktivistahálózat úgy értesült, hogy a lázadók rakétákkal hétfő éjjel és kedd reggel is támadták Mogambo, Masarka és Asrafije negyedet, valamint a Nil utcát a város nyugati részén. A kormányerők légiereje ezúttal nem támadta a lázadók által ellenőrzött negyedeket, viszont Zahra és el-Rasidin városrészekben voltak összecsapások. Az utóbbi 12 napban a kormányerők és a lázadók kezén lévő negyedekben több mint 250 civil halt meg a városban, köztük körülbelül 50 gyerek.

Több mint 35 légicsapás érte az éjjel az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szíriai fellegvárát, az ország keleti részében lévő Rakkát, és ezekben meghalt legalább 18 ember - köztük öt dzsihadista -, és sokan megsebesültek. A szervezet aktivistái azt nem tudták megmondani, hogy a bombázó gépek az orosz légierőhöz vagy az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalícióhoz tartoztak-e. Oroszország ENSZ-nagykövete pénteken ugyanakkor azt közölte, hogy a szíriai hadsereg az orosz légierő támogatásával hamarosan támadni fogja Rakkát.

Rovatok