Index Vakbarát Hírportál

Tömegverekedés volt az idomeni menekülttáborban

2016. május 10., kedd 14:07

A görög rohamrendőrök könnygázt vetettek be a macedón határnál lévő idomeni menekülttáborban, ahol legalább háromszázan összeverekedtek, írja az Ekathimerini.com.

Afgánok és pakisztániak estek egymásnak kövekkel és vascsövekkel. Még nem tudják, mi volt a konfliktus oka. Legalább egy ember megsérült, de senkit sem vettek őrizetbe.

Görögországban 54 ezer ember rekedt. A hatóságok hosszú hónapok óta nem tudják kiüríteni az Idomeninél kialakult sátortábort.

Az MTI szerint a tábor közelében több incidens is volt: legutóbb április közepén vetett be könnygázt a macedón rendőrség, így tartóztatták fel a határt megrohamozó menekülteket, akik azt követelték, hogy nyissák meg a határt Macedónia felé.

A március 18-án megkötött EU-török megállapodás március 20-i hatályba lépése és a balkáni útvonal lezárása óta jelentősen visszaesett a Törökországból Görögországba illegálisan érkező migránsok száma. 

(Borítókép: Görög rohamrendőr áll a mezőn az idomeni menekülttábor közelében 2016. május 10-én. Fotó: REUTERS/Marko Djurica)

Rovatok