Index Vakbarát Hírportál

Éhségsztrájkolnak a düsseldorfi menekültek

2016. május 12., csütörtök 18:43

Éhségsztrájkba fogott a menekültek egy csoportja a düssledorfi menekültszálláson az MTI szerint. A helyi WDR alapján országszerte 10 ezer menekült lakik 35 speciális, nagy, felfújható stáorban, amit korában csak hajléktalanok béreltek ki telente. Ez is fő baj, ugyanis Düsseldorfban a 40 fokos benti hőmérsékletre és az újabban megjelenő patkányokra és egerekre panaszkodtak a menekültek. 

A sátrakat gyártó berlini cég alapján az ő sátraik tényleg melgházként viselkednek, ha kint 27 fok van, akkor bent 33 fok lehet szerinte. Meleg időben még soha nem is használták őket. Most mindensetre a cég költségén hűtőfóliákkal és légkondícionálókkal próbálkoznak. 

A városi önkormáynzat szerint viszont egy darabig még biztosan használni kell az alkamatlan sátrakat, mivel nagyon nehezn haladnak az egyeztetések a menekültek Németországon belüli elosztásáról. PEdig úgy tűnik, hogy megfelelőbb hely lenne bőven, tartományi szinten is 155 ezer üres hely van a befogadóállomásokon, egyedül Észak-Rajna-Vesztfáliában 40 ezer férőhely betöltetlen. 

Egész Németországba áprilisban nagyjából 25 ezer menedékkérő érkezett, a márciusi 20 ezer, a februári 60 ezer és a januári 90 ezer után.

Rovatok