Index Vakbarát Hírportál

Elkapták a szökött tigriseket Hollandiában

2016. május 14., szombat 11:43

A hatóságoknak sikerült néhány órán belül megtalálni, és kábító lövedékkel ártalmatlanná tenni azt a két tigrist, amelyek szombat reggel szöktek meg az Oldeberkoop holland falu közelében lévő vadállatmenhely elkerített övezetéből.

A tigrispár szökésének észlelése után a rendőrség felszólította az Amszterdamtól 140 kilométerre északkeletre fekvő település lakóit, hogy maradjanak otthonaikban, miközben helikopterrel és állatorvosi segédlettel eredtek a vadmacskák után.  

Mint utóbbi kiderült, az állatok nem kóboroltak el a menhely területéről és senkit sem sebesítettek meg az erdős területen tett sétájuk alatt. "A tigriseket visszahoztuk kalandos sétájukról és zárt ajtók mögött alszanak" - közölte a helyi rendőrség szombat délután.

A rendőrség szóvivője elmondta, egyelőre nem tudják, miként szöktek ki az állatok a lekerített részből, valaki véletlenül nyitva hagyhatta az egyik kaput.

A Felida vadállatmenhely állatkertekből, cirkuszoktól és magántulajdonosoktól átvett nagymacskákat gondoz és megpróbál néhányuknak dél-afrikai nagyobb menhelyeken otthont találni.

Rovatok