Index Vakbarát Hírportál

Kanadában a first lady miatt áll a bál

2016. május 16., hétfő 10:48

Teljesen kiakadt a kanadai ellenzék attól, hogy a kanadai miniszterelnök felesége nemrég azt nyilatkozta, hogy több asszisztensre van szüksége ahhoz, hogy first ladyként teljesítse a feladatait - írja a Guardian.

Sophie Grégoire Trudeau a kanadai Le Soleilnek azt nyilatkozta, hogy "szeretne mindenhol ott lenni, de nem tud", ezért szeretne egy csapatot, ami segít neki. Trudeau arról beszélt, hogy rendszeresen kap megkereséseket jótékonysági szervezetektől, de sokszor még válaszolni sincs ideje. A miniszterelnöki hivatal már hivatalosan is bejelentette, hogy egy második asszisztenst keresnek a first lady mellé.

Kanadában a first lady feladatai nincsenek hivatalosan meghatározva, ahogy az sem, hogy hány asszisztense lehet a miniszterelnök feleségének, de az a szokás, hogy a hivatalos feladatai ellátáshoz minden segítséget megkap.

Az ellenzék felháborítónak tartja, hogy Trudeau egy egész csapatot szeretne: arra hivatkoznak, hogy az előző first lady is teljesíteni tudta a feladatait egy asszisztenssel. "Egy ilyen nyilatkozat alapján úgy tűnik, hogy Trudeau nincs tisztában azzal, hogy az átlagos kanadai nők milyen nehézségekkel néznek szembe a hétköznapjaikban" - nyilatkozta az egyik ellenzési képviselő, Niki Ashton.

Twitteren viszont többen Kim Kardashianhoz (!) hasonlították Trudeau-t, és a támogatói #prayforSophie hashtaggal jelzik, hogy mellette állnak. Vannak akik szerint Trudeau-t a szexizmus miatt kritizálják csak. A Toronto Star véleménycikkben állt ki a first lady mellett: a lap cikke szerint nincs azzal semmi baj, hogy Trudeau segítséget kér ahhoz, hogy el tudja látni a feladatait.

Grégoire Trudeau személyesen nem kommentálta az ügyet.

Rovatok