Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó: Soros György áll Bill Clinton mögött

2016. május 18., szerda 15:11

Bill Clinton volt amerikai elnök Magyarországról szóló kritikája mögött Soros György áll - jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter Szófiában. 

Clinton két napja a felesége mellett tartott kampánybeszédben váratlanul Magyarországról és a lengyelekről kezdett beszélni, és nem finomkodott: szerinte a magyarok Putyin-féle diktatúrát akarnak. 

Erre reagálva a magyar külügyminiszter kifejeztette, hogy köztudomású, "Soros György elégedetlen a mai magyar kormánnyal, azt szeretné, ha nem ez a kormány irányítaná Magyarországot, és mi úgy látjuk, hogy ez az elégedetlenség jelenik most meg az amerikai kritikákban".

Az MTI szerint Szijjártó felidézte, hogy Soros jó kapcsolatot ápol Bill Clinton volt amerikai elnökkel és elnökjelölt-aspiráns feleségével, Hillary Clintonnal, és mindig is támogatta a Clinton család politikáját.

Szijjártó nyilatkozata után a Fidesz-frakció is közleményt adott ki a témában. Élesebben fogalmaztak, mint a külügyminiszter, a frakció szerint 

Minden amerikai megszólalás mögött egyetlen dolog húzódik: Soros György egész egyszerűen egy neki tetsző kormányt akar látni Magyarországon, ezért mindent bevet.

Rovatok