Index Vakbarát Hírportál

Szülinapi zsúrba csapott villám Párizsban, focizó gyerekek közé Németországban

2016. május 28., szombat 17:36

Tíz gyerek és egy felnőtt sérült meg egy villámcsapásban az észak-párizsi Monceau parkban szombat délután. A sérült gyerekek között két súlyos állapotú is van.

A rendőrség és a mentők a helyszínen állítottak fel ellátópontot, hogy a lehető leggyorsabban kezelni tudják a helyzetet.

A sérültek egy születésnapot ünnepeltek, azért voltak a parkban. Óriási szerencse, hogy egy szolgálaton kívüli tűzoltó ért először a helyszínre, a jelentések szerint a gyors és szakszerű segítség nagyon sokat számíthat.

Egy este hétkor érkezett hír szerint Németországban is történt hasonló eset: ott egy focipályán vágott be a villám, 35 ember sérült meg, hárman súlyosan. A pályán épp egy gyerekmeccs ment, valószínű, hogy itt is főleg fiatalok a sérültek. A bíró járhatott a legrosszabbul, a hírek szerint őt el is találta a villám.

Két ember halálát és három serbesülését okozta a villámlással kísért viharos időjárás szombaton a Szlovákiával határos dél-lengyelországi hegyekben - jelentette a lengyel média az MTI szerint.

Egy 40 éves férfit villám csapott agyon, amikor a Babia Góra-i hegycsúcsról lefelé ereszkedett a lengyel Beszkidekben. Három túrázót villámcsapás sebesített meg a Pienini Nemzeti Parkban a Sokolica nevű hegyen - adta hírül a TVN24 lengyel hírtelevízió.

Egy másik, 61 éves férfit a Beszkidek északi részén, Szczyrk falu közelében ragadott el egy megáradt hegyi patak - jelentette a PAP hírügynökség.

Rovatok