Index Vakbarát Hírportál

Senki sem fogja megmondani, mi legyen az országomban!

2016. május 29., vasárnap 08:15

Ban Ki Mun és az Amnesty International elmehetnek a pokolba! Kik ők ahhoz, hogy ezt követeljék?

- mondta Yahya Jammeh, Gambia elnöke egy interjúban, miután a főtitkár és az Amnesty International vizsgálatot követelt egy gambiai ellenzéki politikus, AI Solo Sandeng őrizetben bekövetkezett haláláról.

Mi a baj? Gyakori, hogy emberek halnak meg őrizetben vagy kihallgatás során. Tessék, meghalt egyetlen egy ember, és vizsgálatot akarnak indítani? Senki sem fogja megmondani, mi legyen az országomban!

- mondta Jammeh, aki elmondása szerint büszke arra, hogy a nyugati országok diktátornak nevezik. Szerinte az afrikai országok vezetői bólogató Jancsik, saját magát a "fejlődés diktátorának" tartja.

A gambiai elnök szerint, amikor átvette az ország vezetését, a nyugat-afrikai ország a világ egyik legszegényebbje volt. Yahya Jammeh szerint ez már nem így van. Van ellenzék, van parlament és egy megbízható egészségügyi rendszer - summázta az ország sikereit.

Yahya Jammeh 1994-ben vértelen államcsíny útján vette át az ország irányítását, 1996-ban választották elnökké. Azóta az ötévente megrendezett elnökválasztásokat sorra nyeri. "Addig leszek elnök, amíg Isten és a népem akarja" - szögezte le a lapnak adott interjúban, amit az MTI szemlélezett.

Rovatok