Index Vakbarát Hírportál

Hat napig éhezett a büntetésből erdőben hagyott kisfiú

2016. június 7., kedd 11:39

Kedden kiengedték a kórházból azt a hatéves kisfiút, aki szülei büntetésből hagytak az erdőben, miután kővel dobált meg autókat. Tanuka Jamatóra hat nap után találtak rá a mentőalakulatok Hokkaidó szigetének sűrű erdővel benőtt, és medvék által lakott régiójában.

A kisfiú a kórház előtt várakozó újságíróknak azt mondta, hogy nagyon félt, amikor egyedül hagyták, és szülei kocsija után akart menni, de annyira sírt, hogy rossz irányba indult el. Öt órán át gyalogolt, mire elért egy elhagyott katonai laktanyához, ahol talált egy épületet, ami nem volt bezárva. Fázott, ezért bement, hogy ott aludjon. A következő hat napot az épületben töltötte, ahol étel nem volt, de egy csap igen, így inni tudott. Hallotta a levegőben fölötte elhúzó helikoptereket, de úgy döntött, megvárja, amíg rátalálnak. Miután megtalálták, enyhe kiszáradás és alultápláltság jeleit mutatta, de komolyabb baja nem esett.

A rendőrség annak ellenére nem emelt vádat a szülők ellen, hogy korábbi vallomásukat megcáfolva kiderült, direkt, büntetési célból hagyták a sűrű erdőben a kisgyereket.

Rovatok