Index Vakbarát Hírportál

A szerb és grúz menekültek közt van a legtöbb bűnöző

2016. június 8., szerda 13:55

Németországban az idei első negyedévben csökkenő tendenciát mutatott a bűnözés a menedékkérők körében a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) egy kimutatása szerint - írja az MTI.

Az első ilyen országos vizsgálat szerint a január-márciusi időszakban mintegy 69 ezer regisztrált bűncselekményt követtek el vagy kíséreltek meg menedékkérők. Januárban 25 660 esetet regisztráltak, márciusban pedig 21 ezret, ami 18 százalékos csökkenés.

A menedékkérők összességében képviselt arányukhoz képest a szerbek és a grúzok, valamint az észak-afrikai Algéria, Marokkó és Tunézia állampolgárainak aránya kiugróan magas a gyanúsítottak között, míg a menedékkérők legnagyobb csoportjait kitevő szíriai, iraki és afganisztáni állampolgárok aránya igen alacsony.

Az elkövetett vagy megkísérelt bűncselekmények legnagyobb részét - 57 százalékát - a lopások, más vagyon elleni bűncselekmények és okirat-hamisítások teszik ki. A testi sértések, rablások és egyéb súlyos bűncselekmények aránya 23 százalékos volt. A kábítószerrel való visszaélés az esetek 6,6 százalékát tette ki. A szexuális önrendelkezés elleni bűncselekmények aránya 1,1 százalék volt.

Németországban tavaly 1,1 millió menedékkérő érkezését regisztrálták.

Rovatok