Index Vakbarát Hírportál

Kiborult a férfi, akinek szólnia kell a rendőröknek, hogy szexelni fog

2016. június 9., csütörtök 10:04

Szétrombolta a privát életét, és sérti az emberi jogait - ezt panaszolta a szerdai meghallgatásán az a brit férfi, akinek huszonnégy órával aktus előtt közölnie kell a rendőrséggel, hogy szexelni fog, sőt: a partnere nevét, születési dátumát és címét is be kell jelentenie. Az ügyről a BBC számol be.

A bizarr ügy előzménye, hogy a férfi ellen eljárás indult nemi erőszak gyanújával, 14 hónapot fogdában is volt, de aztán felmentették. Az angolok és a walesiek viszont egy éve bevezettek egy úgynevezett szexuális kockázati rendelkezést, ami bárkire alkalmazható, aki a hatóságok szerint kockázatot jelenthet, még akkor is, ha soha nem ítélték el őt. Ez teszi most pokollá a férfi életét.

"Nincs reményem a párkapcsolatra. Ennél még a börtönben is szabadabb voltam" - mondta. Hozzátette: sokkos állapotban van, és nem hiszi el, hogy így működik az igazságszolgáltatás. "El tudod képzelni? 24 órával szex előtt? Ne már! Kopp-kopp, itt a rendőrség, X úr szexuális kockázati határozat alanya, és veszélyes lehet. Aztán elhúznak?"

A férfit még augusztusban is meghallgatják, aztán döntik el, hogy a decemberben hozott, majd januárban négy hónappal meghosszabbított határozat hosszútávú lesz-e. 

A férfi erőszakolási ügye egyébként egy félreértés miatt indult: egy orvosnak elmesélte, hogy szadomazo klubban járt, és mikről fantáziál, a doki viszont azt hitte, egy elkövetett dolgot vall be a páciense.

Rovatok