Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott öt indiai egy dán nő megerőszakolásáért

2016. június 10., péntek 14:12 | aznap frissítve

Életfogytiglani börtönre ítélt egy újdelhi bíróság pénteken öt indiai férfit egy dán turista 2014. januári megerőszakolása miatt - számolt be az MTI. A huszonéves férfiak Újdelhi központjában, a főváros pályaudvarának közelében lévő egyik félreeső helyen erőszakolták meg az 52 éves nőt. A nemi erőszak mellett az öt férfi ki is rabolta a késsel fenyegetett turistát.

Mind az öt elítéltet szigorított életfogytiglani börtönre ítélték.

A hatóságok eredetileg kilenc férfit vádoltak a dán nő ellen elkövetett támadással. Hárman kiskorúak voltak, így ellenük egy különbíróság előtt indult eljárás, míg a negyedik férfi meghalt a per alatt.

Az indiai fővárosban 2012-ben egy autóbuszon csoportosan erőszakoltak meg férfiak egy fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe. A történtek hatalmas botrányt kavartak. Hatására az ázsiai országban megduplázták a nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények büntetési tételeit, és akkor került napirendre az is, hogy különösen súlyos bűncselekmények esetében fiatalkorúakat is felnőttként kell elítélni.

Csak 2014-ben több mint kétezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint azonban az ilyen támadások nagy része nem is jut a hatóságok tudomására.

Rovatok