Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a megerőszakolt nőt

2016. június 13., hétfő 15:42

Katarban egy év felfüggesztettre ítéltek egy március óta fogvatartott holland nőt házasságon kívüli nemi kapcsolat miatt, írja az MTI. Ahogy az korábbi cikkünkből is kiderült, a Laura néven azonosított nő azt állította, megerőszakolták. Az ügyben érintett szír férfit is elítélték, az ő büntetése száz ostorcsapás a házasságon kívüli szexért és további negyven az alkoholfogyasztásért, mivel Katarban mindkettőt tiltja a törvény. 

 A holland nagykövet az al-Dzsazíra katari hírtelevíziónak elmondta, a nőnek nem kell letöltenie a büntetését és még a napokban hazatérhet Hollandiába. A hétfői bírósági határozat értelmében Laurát kiutasítják az emírségből, valamint átszámítva 230 ezer forintos büntetés kifizetésére kötelezik. A nő még márciusban egy barátjával turistaként érkezett Katarba, az eset pedig a fővárosban történt, ahol állítása szerint egy este valamit kevertek az italába. Ezt követően már csak arra emlékezett, hogy egy idegen helyen, ruha nélkül ébredt és rájött, hogy megerőszakolták. A történteket jelentette a rendőrségen, azonban ott őt vették őrizetbe.

A döntés nem egyedi a Perzsa-öböl menti országoknál, korábban már az Egyesült Arab Emírségekben és Dubajban is ítéltek már el megerőszakolt nőket hasonló váddal. Az eset azért is jelenthet problémát, mert Dohában, a katari fővárosban rendezik majd a 2022-es foci vb-t is, ami rengeteg, a szigorú helyi törvényeket nem ismerő külföldi turistát vonz majd az országba.

Rovatok