Index Vakbarát Hírportál

Azonosították a sanghaji reptéren robbantó férfit

2016. június 13., hétfő 14:05

A CCTV értesülése szerint a sanghaji Putung reptéren robbantó férfi neve Csou Hszing-paj. Csou egy 29 éves, eladósodott szerencsejáték-függő, aki már korábban is fenyegetőzött, hogy „őrült tettet” követ majd el.

Csou hétfőn délelőtt három embert sebesített meg a sanghaji Putung reptér check-in pultjainál, mikor felrobbantotta saját készítésű, sörösüvegbe rejtett bombáját, majd megpróbálta elvágni a saját torkát. A robbanás szilánkjai könnyebb sérüléseket okoztak a környéken tartózkodóknak. A sanghaji önkormányzat mikroblogjának tájékoztatása szerint Csou jelenleg válságos állapotban van, műtétre szorult, mert nyaki ütőereit is érte a vágás. 

A szerencsejátéknak hosszú hagyományai vannak Kínában, ma viszont tiltott tevékenységnek számít. Persze az internetes proxyknak és más kerülőutaknak köszönhetően bárki játszhat, ha nem bánja, hogy a hatóságok bármikor lekapcsolhatják a kedvenc játékoldalait. A Telegraph szerint a rengeteg szerencsejáték-függő komoly rejtett probléma a népköztársaságban, különösen az olyan part menti metropoliszokban, mint Sanghaj.

Rovatok