Index Vakbarát Hírportál

Aki Németországba jön, annak be kell tartania a törvényeiket

2016. június 15., szerda 17:45

Németország nem engedi a poligámiát, és a kiskorúak házasodását, nyilatkozta a német igazságügy miniszter. "Az országunkba érkezők nem helyezhetik kulturális vagy vallási előírásaikat országunk törvényei elé" - mondta a Bildnek Heiko Maas.

Egyes muzulmán országokban ugyanis engedélyezett, hogy egy férfinak több felesége is legyen. Arra is van példa, hogy kiskorú lányokat adnak férjhez, említi meg a BBC.

A német törvények ugyanakkor kimondják, hogy egy férfinek egyszerre csak egyetlen felesége lehet. Nem hivatalosan a hatóságok azonban szemet hunynak a vallási szokás felett olyan esetben, amikor a férfi elhalálozik, és vagyonát két felesége közt kell elosztani.

A miniszter véget vetne ennek a gyakorlatnak is. "Nem tolerálhatunk kényszerházasságokat és fiatalkorúak házasságát sem" - tette hozzá. A Bild úgy tudja, egyedül Bajorországban 550 olyan menekült házaspár van, ahol a feleség 18 éven aluli, és 161 esetet, ahol 16 éven aluli volt. A házasságok már Németországba érkezésük előtt köttettek.

Rovatok