Index Vakbarát Hírportál

A világ legnagyobb fogadóirodája tud valamit a Brexitről, amit mások nem

2016. június 15., szerda 11:35

Valamit tényleg tudhat a világ legnagyobb online fogadóirodájának számító Betfair, mivel a közvélemény-kutatásokkal szemben a június 23-án esedékes brit uniós népszavazásra a bentmaradásnak ad nagyobb esélyt. A hét elején a súlyozott felmérések 55-45-ös arányt mutattak ki az EU-ból való távozást támogatók javára, és a közvélemény-kutatások átlaga alapján jelenleg is pár százalékkal csak, de vezetnek az euroszkeptikusok.

Ehhez képest a Betfair meglehetősen magabiztos, a Reuters által közölt odds alapján 62 százalékos annak a valószínűsége, hogy Nagy-Britannia nem kezdi meg - az egyébként két éves átmeneti időszakkal járó - különválási folyamatot. A maradásra adott esély kedden 55 százalékra zuhant, de szerdára már újból a régebbi szintre emelkedett. Amióta politikai eseményekre is lehet fogadni, egyre többen figyelik a nagy fogadóirodák oddsait, hiszen a sokmilliárdos forgalmú cégeknek elemi érdeke, hogy a lehető legpontosabb prognózisokkal dolgozzanak.

A Betfair esetében viszont árnyalja a képet, hogy az oldal arra épül, az oddsok aszerint változnak ahogy a felhasználók fogadnak. Tehát nemcsak az alap szorzókat használják, hanem az emberek véleménye is közrejátszik.

Az uniós tagság felülvizsgálatáról szóló népszavazást a konzervatív miniszterelnök, David Cameron dobta be választási blöffként, azonban miután sikerült néhány privilégiumot kilobbiznia az EU-tól, kihátrált a kilépést támogatói közül. Azonban miközben a kormánynak egyre inkább nyűg a referendum, a konzervatívok egy része - még kormánytagok is - az idegenellenes UKIP-hez csatlakozva kiállnak a Brexit mellett.

Rovatok