Index Vakbarát Hírportál

Kétmilliárdot akart elrejteni egy kolostorban a volt argentin államtitkár

2016. június 15., szerda 13:23

Pénzmosás gyanújával őrizetbe vettek Argentínában egy volt államtitkárt, aki zsákokban több mint 2 milliárd forint értékű készpénzt próbált elrejteni egy fővároshoz közeli kolostorban - írja az MTI.

José López a tavaly decemberben leköszönt kormány tagja volt. A rendőrséget telefonon értesítette valaki kedd hajnalban arról, hogy egy férfi műanyagzsákokat dobál át a Buenos Aires nyugati szomszédságában lévő General Rodríguezben lévő kolostor falán. A rendőrök hamar elfogták a sisakot és golyóálló mellényt viselő Lópezt.

Le akarta fizetni a rendőrt

A volt politikus fegyvert tartott magánál, és megpróbált egy rendőrt lefizetni, de nem járt sikerrel. A zsákokból négyféle valuta került elő, elsősorban dollár és euró, de volt benne jen és katari rijál is.

López azzal védekezett, hogy a pénzt a kolostornak akarta adományozni. Az ott élő apácák azt mondták, hogy López és az előző kormány más tagjai is többször felkeresték a kolostort.

López 12 évig volt a tervezési minisztérium második számú embere. Ebben a pozícióban kulcsszerepe volt a hatalmas építési beruházások kivitelezőinek kiválasztásában. Adóbevallása alapján vagyona 38 millió forint értékű.

 

Rovatok