Index Vakbarát Hírportál

Gyilkossággal vádolják a halálos családi ördögűzés résztvevőit Németországban

2016. június 16., csütörtök 15:00

Gyilkosság miatt emelt vádat a német ügyészség annak a dél-koreai családnak az öt tagja ellen, akik halálos kimenetelű ördögűzést végeztek egy családtagjukon Frankfurtban – írja az MTI.

A dél-koreai család hat tagja tavaly decemberben egy frankfurti hotelben szállt meg. A későbbi áldozat kora reggel – ismeretlen okokból – elkezdett maga körül csapkodni, hangosan magában beszélt, majd agresszívvé vált. A többiek meg voltak győződve arról, hogy a nőt démonok szállták meg, ezért az ágyhoz kötözték, betömték a száját, és legalább két órán keresztül verték, hogy kiűzzék belőle az ördögöt.

A 41 éves nő halálát fulladás és nyaki sérülés okozta. Holttestét pár nappal később találták meg a rendőrök, a pap értesítette őket, akit a hozzátartozók hívtak ki hozzá. A családtagokat a helyszínen őrizetbe vették.

Mind az öt vádlott a tett elkövetése óta vizsgálati fogságban ül. Elmeszakértői vizsgálatok nem mutattak ki náluk kóros lelkiállapotot vagy korlátozott beszámíthatóságot. Német sajtóértesülések szerint keresztény tanokat vallanak buddhista és sámánista befolyással.

Rovatok