Index Vakbarát Hírportál

Álnéven temették el a brüsszeli merényletek két elkövetőjét

2016. június 17., péntek 14:46

Álnéven, teljes titoktartás mellett eltemették Brüsszelben a március 22-én elkövetett robbantásos merényletek két elkövetőjét - írja az MTI. A Zaventem nemzetközi repülőtéren öngyilkos merényletet elkövető Najim Laachraoui és Ibrahim El Bakraoui holtestét a Brüsszelhez tartozó Evere városrész többfelekezeti köztemetőjében szűk családi körben, muzulmán szertartás szerint temették el.

Egy név nélkül nyilatkozó önkormányzati képviselő elmondta: mindenkinek kijár az, hogy eltemessék, ugyanakkor a sírokon feltüntetett álnév használatát azért tartották fontosnak, hogy a sírok ne válhassanak a szélsőséges nézeteket vallók zarándokhelyévé, de ne váltsanak ki indulatokat sem.

Korábban már eltemettek a párizsi, novemberben elkövetett terrortámadások öngyilkos merénylői közül kettőt Belgiumban. Bilal Hadfi és Brahim Abdeslam holtestét ugyancsak álnévvel ellátott sírokban helyezték örök nyugalomra - tette hozzá.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amiben harmincketten meghaltak és 340-en megsebesültek, két magyar is.

Rovatok