Index Vakbarát Hírportál

Meleg szeretője szerint bosszúból ölhetett az orlandói gyilkos

2016. június 22., szerda 08:38

„Az igazság az, hogy a tettét nem terroristaként követte el. A véleményem szerint bosszúból ölt” – közölte az Univision Noticias lappal az orlandói mészáros, Omar Mateen egykori homoszexuális szeretője. A férfi azt állítja, hogy a múlt vasárnap 49 embert meggyilkoló Mateen amiatt hajtotta végre a támadást, mert egy alkalmi meleg partnere az egyik közösülésük után elmondta, HIV-fertőzött.

A csatornának nyilatkozó, neve elhallgatását kérő férfi azt állítja, Mateen ezek után kivizsgáltatta magát. A tesztek szerint nem kapta el a vírust, de nagyon ingerült volt és bosszút akart állni.

A tévének elmondta, nem volt romantikus kapcsolat közte és Mateen között, viszonyukat úgy jellemezte, hogy „barátság extrákkal.” Egy melegeknek szóló randioldalon vették fel először egymással a kapcsolatot, utána rendszeresen találkoztak. Szeretője szerint több másik férfival is rendszeresen találkozott.

A férfi nemcsak a médiával osztotta meg a történetet, hanem az ügyben nyomozó Szövetségi Nyomozóirodával (FBI) is. Mint elmondta, az ügynökök háromszor hallgatták ki Mateennal való viszonyáról. Az ügyben illetékes államügyész korábban annyit nyilatkozott, hogy Mateennak valószínűleg nem egy indítéka lehetett a mészárlásra, azt vizsgálják, hogy valóban elkötelezte magát az Iszlám Államnak, vagy alaptalan, hogy terrorista lenne. Az mindenesetre már korábban kiderült, hogy rendszeres vendég volt abban a floridai melegbárban, ahol később az Egyesült Államok történetének legvéresebb lőfegyveres támadását elkövette.

Az FBI a héten kiadta a férfival a lövöldözés alatt folytatott telefonbeszélgetések szövegét. Az első hívás mintegy fél órával az első lövések után érkezett, a merénylő, miután arab nyelven Isten prófétáját éltette, közölte: „tudatom, hogy Orlandóban vagyok és én lövöldöztem.” Ezt követően a 29 éves gyilkos még háromszor beszélt telefonon az FBI tárgyalóival. Többször is iszlám harcosnak mondta magát és azt követelte, hogy az Egyesült Államok állítsa le Szíria és Irak bombázását.

Rovatok