Index Vakbarát Hírportál

Fegyveres férfi lövöldözött egy német moziban, 50 sebesült is lehet

2016. június 23., csütörtök 16:48 | aznap frissítve

A rendőrség lelőtte a német moziban túszokat szedő fegyverest. Bár az első hírek nagyon sok sérültről számoltak be, az újabb hírek szerint ők nem a támadó fegyverétől, hanem a rendőrségi könnygáztól szenvedtek kisebb sebesüléseket.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Ismeretlen fegyveres férfi nyitott tüzet, és barikádozta el magát csütörtökön a nyugat-németországi, Frankfurt közelében lévő Viernheim mozikomplexumában.

Öt órakor a helyi források arról számoltak be, hogy a terrortámadás befejeződött, a rendőrök lelőtték a támadót, a férfi meghalt. Ezt néhány perccel később a hesseni belügyminisztérium hivatalosan is megerősítette.

Egy helyi hírforrás szerint a sebesültek száma 20 és 50 közé tehető.

A BBC is egy maszkos támadóról ír, és arról, hogy legalább 20 sebesültje van a Kinopolis nevű moziban történt támadásnak.

A FAZ rendőrségi forrásoktól úgy tudja, hogy a támadó helyi idő szerint délután három órakor léphetett a mozi területére. Bár egyes források eleinte arról írtak, hogy a férfi erősen fel volt fegyverezve, de most már úgy tűnik, hogy csak gázpisztolya volt.

A német különleges egységek helikopterrel érkeztek a helyszínre, majd körülvették a mozit.

Meg nem erősített értesülések szerint a férfi négy lövést adott le. Mások ennél jóval több könnyű sérültről tudnak, de a sebesüléseket – most már úgy tűnik – nem lövésektől okozták, hanem a zárt térben kiengedett rendőrségi könnygáz okozhatott problémát. A férfi ugyan túszokat is szedett a támadás során, de őket sem sebesítette meg.

Öt órai információk szerint a rendőrség lelőtte a fegyverest. A támadó kilétéről és indítékairól még nincs hivatalos információ, de a német lapok anonim biztonsági forrásokra hivatkozva arról írnak, hogy valószínűleg nem szervezett terrortámadás történt, hanem egy zavarodott magányos férfi lehetett az elkövető.

Rovatok