Index Vakbarát Hírportál

51 ember meghalt Kínában egy tornádó miatt

2016. június 23., csütörtök 16:04

Több mint 70 ember halt meg Dél- és Kelet-Kínában, Jiangszu-tartományban mert egy erős tornádó halad át a területen. Több ház összedőlt, a forgószelet követő vihar miatt máshol is fennakadások lehetnek az áramszolgáltatásban, írja a Time.

A kínai hatóságok jelentése szerint a tornádó Jancseng város közelében alakult ki. Eleinte fákat döntött az útra, később érte el a lakott területet. A mentést nehezíti, hogy több ház összedőlt. A jelenséget heves esőzések követték, emiatt több közeli folyó megáradt.

Az MTI híre szerint falvak tucatjaiban döntötte romba házak sorát a helyenként 100-125 kilométeres óránkénti sebességgel vonuló forgószél.

helyiek a kínai tévében arról beszéltek, hogy teljesen váratlanul érte őket a hatalmas vihar. Egy férfi azért mondta szerencsésnek magát, mert még időben ki tudott szállni az autójából, mielőtt az erős szél a járművet a közeli folyóba repítette. A tornádó fákat csavart ki, háztetőket bontott le, másodpercek alatt váltak romhalmazzá lakóépületek. 

Több veszélyes, mérgező vegyi anyagokkal dolgozó üzem épülete is megrongálódott, de a környezetet ért károkról egyelőre nem közöltek többet. A hajléktalanná vált embereket ideiglenesen kialakított szállásokon helyezik el, a félezer sérült ellátása alkalmi elsősegélynyújtó helyeken és több környező kórházban folyamatban van.

Rovatok